تشخیص غیر تهاجمی رتینوپاتی دیابتی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 1

محققین با اندازه گیری غیر تهاجمی arteriolar length / diameter ratio ( LDRa)  یا نسبت طول به قطر شریان و tortuosity یا پیچ وتاب خوردگی عروق در چشم توانستند مارکرهای خطر ابتلا به رتینوپاتی دیابتی را در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 شناسایی کنند. دانشمندان توانستند با اندازه گیری این دو پارامترها بیماران مبتلا به رتینوپاتی را از بین افراد شرکت کننده در این تحقیق (700 بیمار 12 تا 20 ساله ) در طی 4 سال پیگیری شناسایی کنند.

نتایج این تحقیق در مجله ی Diabetes care به چاپ رسید.

نویسندگان مقاله می گویند: اندازه گیری این دو پارامتر می تواند به روشن کردن مسیرهای مرتبط با عوارض میکروسکولار و همچنین طبقه بندی بیماران جوان مبتلا به دیابت نوع 1 کمک کند.همچنین این روش تشخیصی برای بررسی میزان تأثیر درمانهای اولیه نیز بکار گرفته می شود.

بعد از تطابق فاکتورهایی مانند مدت زمان ابتلا به دیابت ، جنس، هموگلوبین A1C ، فشار خون، کلسترول کل و BMI ، ابتلا به رتینوپاتی در بیمارانی  که دارای LDRa  کمتری بودند در مقایسه با بیمارانی که LDRa  آنها بالاتر بود 80 درصد افزایش نشان می دهد.

در عین حال خطر ابتلا به رتینوپاتی در بیمارانی  که دارای  (arterial simple tortuosity) STa بیشتری بودند در مقایسه با کسانی که STa آنها پایین تر بود، 50 درصد افزایش نشان می دهد. همچنین نسبت بالاتری از دختران (1/42 درصد) در مقایسه با پسران (8/35 درصد) به رتینوپاتی مبتلا شده بودند و همچنین LDR پایین تر نشان دهنده ی احتمال بیشتر ابتلا به رتینوپاتی در هر دو جنس (مذکر و مونث) می باشد .

محققین معتقدند که با استفاده از این اندازه گیریها می توان ابتلا به رتینوپاتی را پیش گویی نمود و همچنین از عوارض ثانویه دیابت جلوگیری کرد و یا به بررسی میزان تأثیر روش های درمانی پرداخت.

منبع: Diabetes Care 2011,doi:10. 2337/ dc 10-2419